RUTES DE BTT PER LA VALL FOSCA

La Vall Fosca també és una zona ideal per gaudir d’unes rutes perfectes amb la bicicleta de muntanya, gràcies a les alçades de les muntanyes que tenim i a les pistes que s’hi ha fet per tal d’accedir-hi amb vehicles, normalment amb 4×4, ja que són pistes rocoses.

Si sou més atrevits i us agrada més l’aventura també trobem rutes que passen endins de boscos i per corriols més estrets, que us faran pujar l’adrenalina i poder gaudir dels incomparables paisatges de la zona.

Una bona mostra d’això, són les dos rutes amb bastant renom que passen per la zona, una és La Pedals de Foc i l’altra n’és la Transpirenaica.

Pedals de foc

És una ruta circular que surt de la boca sud del túnel de Vielha i torna a acabar a la mateixa població, passant per poblacions de l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà (la nostra zona), Pallars Sobirà i torna a acabar a la Vall d’Aran.

Quan l’etapa passa pel Pallars Jussà és quan passa per la nostra zona. Doncs els ciclistes vénen de l’Alta Ribagorça cap aquí passant de la població de “Les Esglèsies”  i entrant a la nostra Vall, per una zona de corriols, coneguda com a “Coll d’Oli“. Que els porta a la població d’Aguiró.

Un cop a Aguiró es va per la mateixa carretera fins a la població d’Espui, per agafar la pista que porta a la Collada del Triador (2100m.)  Una pista d’uns 12 km aproximadament amb uns 800 metres de desnivell.

Un cop s’arriba a la Collada del Triador es descendeix cap al Pallars Sobirà, direcció Espot.

Transpirenaica

La ruta Transpirinaica és una ruta que travessa la part sud dels Pirineus d’Est (Llançà,Catalunya) fins a l’oest (Hondarribia, País Vasc), una ruta d’uns 950 km aproximadament i que la major part transcorre per pistes o terrenys muntanyosos, allunyant-se el màxim possible de la carretera.

Una part del recorregut passa per la nostra Vall, en aquest cas, és a l’inrevés que la Pedals de Foc, ja que enlloc de pujar la Collada del Triador, es baixa, ja que es ve del Pallars Sobirà.

I després es travessa pel Coll de l’Oli, per anar a parar a l’Alta Ribagorça i continuar la ruta direcció l’Aragó.

Altres rutes de BTT

Un cop comentades les rutes amb més renom que passen per la zona. Com ja ben bé hem dit, degut a l’orografia del terreny, la nostra zona és propicia a poder fer-hi rutes en BTT.

Un bon exemple, seria la ruta circular cap a les muntanyes de Filià, és una ruta que està al costat del hotel i que dóna una volta d’uns 20 km aproximadament.