SENDERISME PER LA VALL FOSCA

La Vall Fosca gràcies al seu variat paisatge i terreny disposa d’un ampli ventall d’opcions per poder gaudir-la a través d’excursions de diverses dificultats, duracions, terrenys i paisatges.

La zona lacustre de la Vall

La zona lacustre de la Vall és l’accés sud al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici pel Pallars Jussà. Està situada als cims més alts de la Vall, i on a l’estiu s’hi pot accedir mitjançant el telefèric .

És una zona situada a partir dels 2200 metres on hi podrem trobar fins a 32 llacs on trobarem un paisatge típic d’alta muntanya, zones rocoses i al bell mig uns impressionants llacs.

En aquesta zona es poden fer diversos itineraris a peu, que connecten els estanys a més de 2000 m, el camí de gran recorregut GR-11-20, que permet arribar a Espot i a Boí, passant per la Vall Fosca, la via verda del Carrilet, ascensions a pics com el Peguera (2.942 m) o el Montsent de Pallars (2.883), entre altres, o la volta pels refugis del Parc Nacional, Carros de foc, que a la Vall Fosca comença al refugi de Colomina.

Excursions pels pobles

Són excursions de dificultat mitja emmarcades en antics camins que comunicaven els pobles entre si a través de boscos o de les muntanyes. Fet que ens permetrà gaudir dels paisatges magnífics de la zona i alhora conèixer els diferents pobles de la Vall.

Podeu consultar totes les rutes disponibles visitant l’apartat de senderisme del web de la Vall Fosca