La Vall Fosca

Harmonia entre flora, fauna, aigua i muntanyes

La Vall Fosca, situada als Pirineus, al nord de la comarca del Pallars Jussà, és un escenari suggeridor en el qual conviuen harmònicament l’aigua, la muntanya, la més variada vegetació i diferents espècies d’animals.

La Vall comença a 800 m i el poble més alt és Capdella que es troba a 1420 metres d’altitud i que tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut podrem gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens portarà fins al capdamunt de la Vall Fosca on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on hi podem visitar més de 30 estanys.

Hotel Montseny

Una ubicació privilegiada

L’hotel està a una alçada d’uns 1300 m, al bell mig d’una zona tranquil·la, i envoltada de naturalesa, amb les imponents muntanyes de la zona lacustre en sentit nord, al davant d’ell en sentit est, trobem un dels cims més alts de la zona el Montsent de Pallars (2883m) que dona nom a l’hotel, ja que des de sempre aquí dalt se l’ha anomenat “Montseny de Pallars” i on també trobem la collada del Triador.

En sentit oest i a la part del darrere del Hotel, trobem les muntanyes de la zona de Filiá i finalment a la part sud trobem la vista que dona forma a la vall, ja que nosaltres n’estem al final  i aïllada de les poblacions (a 500 metres tant d’Espui com la Central de Capdella).

Reserva ja la teva estada amb nosaltres