TELEFÈRIC DE LA VALL FOSCA

El telefèric es va instal·lar l’any 1989 per la construcció de la central reversible de Sallente, pot arribar a transportar fins a 25000 kg. Un cop finalitzades les obres de la Central, durant l’any és utilitzat pels treballadors de les centrals. I a l’època d’estiu (de Juliol a finals de Setembre) rep una funció turística.

El telefèric està situat a l’embassament de Sallente i ens permet salvar un desnivell de 450 metres amb un temps de 14 minuts aproximadament. Un cop fet aquest trajecte ens trobarem a l’Estany Gento a uns 2200 metres d’alçada, on trobem la porta del Pallars Jussà a l’únic Parc Nacional de Catalunya, el d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. A partir d’aquí, podrem fer diversitat de rutes, en funció del temps disponible i la dificultat.

Podrem descobrir els 32 llacs que trobem a la nostra zona, enmig d’un magnífic paisatge d’Alta muntanya.

També es pot fer la famosa ruta dels refugis que estan situats dins el Parc Nacional, anomenada “Carros de Foc”. El de la nostra zona és el de Colomina.
Si ens agrada fer cims podrem arribar a fer cims de quasi bé 3000 metres, com és el Pic de Peguera o el Montsent de Pallars.

O si busquem una cosa més senzilla o d’aire més familiar (nens petits), podem fer la via verda del “Carrilet” una ruta totalment plana que té una extensió d’uns 5 km, la qual ressegueix les vies que van ser construïdes per transportar amb vagons, materials o persones durant l’època de la construcció de les preses dels embassaments i les centrals.

Durant la temporada d’estiu , la de funcionament del telefèric, nosaltres disposem de tiquets per vendre a l’hotel, en els quals als nostres clients els hi oferim un descompte.

A la pàgina web del telèferic de la Vall Fosca trobareu tota la informació actualitzada sobre el funcionament, tarifes i horaris del telefèric.